התקשר ל: 052-3348950

עקבו אחרינו גם בפייסבוק: יבוא יצוא מא' ועד ת' 

Meir's Israel, רח' הדר 38 קדרון 70795.  | טל'/פקס: 08 | 8598544. נייד: 052-3348950  | מייל: yamit@meirs.co.il
מדריך ליבואן המתחיל

מדריך ליבואן המתחיל


כולנו מכירים מישהו שמכיר מישהו שייבא לארץ מוצרים בין אם בייבוא אישי ובין אם מסחרי – אך לפני קבלת ההחלטה האם כדאי לייבא, יש לבחון את כדאיות היבוא.
בדיקה, לרוב קצרה,  אשר תוצאותיה יגדירו את המשך הפעילות – תוכל לענות על השאלה  YES GO  או NO GO  כלומר, כדאי בייבוא או לא.

  רגע לפני שאנו מחליטים אם לייבא מוצר זה או אחר מוטב שנבחן את השוק ונשאל את עצמנו שאלות כדוגמת – האם הוא (השוק) זקוק למוצר? האם אני מסוגל להתחרות במשווקים הקיימים? האם נתח הרווחים למוצר שלי הוא כדאי? האם יש לי ערך מוסף על-פני אחרים? שאלות כאלו יעזרו לנו לנתב את ההחלטה.
אני אגלה לכם מראש – לרוב התשובה תהיה חיובית- אנו מסוגלים לשכנע את עצמנו ואת הסובבים אותנו שאנחנו נהיה שונים מאחרים, טובים יותר, זולים יותר,מהירים יותר, חדשניים יותר, יצירתיים יותר,  שהיחס האישי שלנו הוא זה שיכריע, אך רגע אחרי שהגענו להחלטה להמשיך לייבא אנו רוצים לבחון את כדאיות המוצר. כדאיות זו נמדדת במבחן הכסף: עלות הייבוא+ הוצאות+רווח קטנה או שווה לעלות המוצר בשוק = המחיר הנכון למוצר. ואם המוצר אינו קיים בשוק ואתם עדיין מאמינים בו וכבר עניתם על השאלה למה הוא לא קיים עדיין בשוק - יש לכם יתרון קל..

בבדיקת העלויות יש לבחון, בנוסף לעלות המוצר, עלויות הובלה, דרישות מכס ותקינה, עלויות אחסנה, שיווק והפצה, אחריות נדרשת, מימון ועוד.

עלות הובלה 
עלות ההובלה היא העמסה קבועה למחיר. עלות זו לעיתים תצביע על ארץ היבוא – לדוגמא, מוצרים בעלי נפח כדוגמת ריהוט – ייתכן ונרצה להזמין מארץ קרובה כדוגמת טורקיה, על-מנת להוזיל בעלות ההובלה – אז אמנם מחיר היח' יהיה מעט גבוה בהשוואה לסין למשל, אך מוטב לבחון.

עלויות מכס ותקינה 
כל מוצר מסווג באמצעות 8 ספרות – 4 הספרות הראשונות זהות לכל מוצר בכל העולם, כך ניתן להגדיר האם המוצר חייב במכס, חייב בתקן, במכסה ועוד. למרות שלעיתים עלות המוצר בחו"ל מפתה ואטרקטיבית יש לבצע בדיקה באמצעות עמיל מכס ולקבל תחשיב מדויק של הסעיף בו יחייב הפריט. 

כמות
כפי שצוין מעלה, ישנן עלויות קבועות להעמסה על פריט – כדוגמת הובלה, מכס, תקן ועוד. עלות המוצר הסופית תלויה בכמות המוצרים הראשונית ובפיזור העלויות הקבועות – ביחס ישיר ככל שנזמין כמות גדולה יותר כך העלות הסופית של הפריט תקטן.
תחרות 
 ישנם ענפים בהם התחרות בשוק גדולה, המשמעות היא הורדת מחירים עד כדי חוסר כדאיות.

לוגיסטיקה ואחסנה 
לעיתים חישוב נכון של עלויות הלוגיסטיקה והאחסנה הוא זה שיכריע  עלות מחסן, שכירות, ארנונה, ביטוח, מידוף, מערכות כיבוי אש, חשמל, טלפון, מחסנאי, מחשוב, שינוע והפצה ועוד הן עלויות לא מבוטלות שיש לקחת בחשבון.

אחריות
ישנם מוצרים המחייבים את היבואן להחזיק חלפים למשך 7 שנים – האם אנחנו ערוכים לזה. האם אנו ערוכים להחלפת מוצר פגום, אולי אף לפיצוי לקוח. האם יש לי הסכם אחריות מול היצרן, מי נושא בעלויות?

מימון
שאלת השאלות- ייבוא לרוב, כרוך במזומן מראש (לא תשלומים, לא שוטף+, לא כ.אשראי). אך מעבר לעלות הסחורה עלינו להבין כי את עלות המע"מ אנו מממנים מראש, עלויות ההובלה, האחסנה, כוח האדם. עוד לפני שמכרנו פריט אחד יש כבר הוצאות. האם יש לנו אורך רוח וגב כלכלי לשרוד את השנה הראשונה הכל כך קשה?

ואם אחרי כל זה... עדיין הגעתם למסקנה שכדאי, קחו נשימה עמוקה - אנחנו כאן כדי ללוות אתכם ולתמוך בכם לכל אורך הדרך!